петък, 1 май 2020 г.

МВР – живот от акция до акция




Из новините на 30 април: “МВР вади на пътя повече полицаи.

Тоест, досега къде са ги крили? Някъде си седят и решават судоку, а когато началниците решат, ги вадят на пътя? Тая кампанийност на контрола е някакво тъпо наследство от миналото и нито един министър досега не сложи точка.
Това, което пиша, въобще няма връзка с COVID-19 и т.нар. извънредно положение. 

По отношение на кампаниите, които имат съмнителен Пи Ар ефект и едва ли реален друг ефект, може да се напише много. Например: наближава зимата – правят акция “Гуми”; наближават баловете на зрелостниците – спретват акция “Абитуриенти”; периодично – акция  “Колани”, акция “Скорост”, акция “Пожарогасител” и така до безкрай. После имената започват да се въртят. Ако дрогиран младеж зад волана убие друг човек или други хора, подемат акция за дрога... Наближават празници – “вадят” още полицаи на пътя. В края на май ще изтече срокът за пререгистрация на газовите уредби в МПС, ще направят акция “Газ”. 

И в българския ТВ ефир ще мирише на газ.

В МВР работят 47 000 души, 10 000 повече души отколкото е населението на Ловеч. Това само по себе си не е нито добре, нито зле, важно е как се управлява този персонал и какво постига. Поне вече България не е на първо място в ЕС по брой полицаи на 100 000 население. В това отношение на първо място от 15-20 години е Кипър. (През 2010 г. в българското МВР работеха 61 000 души.)

Създава се впечатление, че цялата дейност на МВР е организирана на акции. От акция до акция и току виж стажът ти минал. Под общия знаменател на Ханко Брат.

Няма коментари: