сряда, 1 декември 2010 г.

Кадрите решават всичко


Как Калинка зашлеви шамар на България

Един мой познат ми каза, че е направил 200 интервюта, за да назначи двама управители на кафенета. Той самият управлява известна верига за кафе. След двеста интервюта той имаше тъмни кръгове под очите и бе открил само един човек.

Казвам това, защото никой не може да те излъже, че е способен, ако не е способен. Второ, никой не може да те накара да си занижиш критериите, ако ти не искаш да ги занижиш.

Фалшивата диплома на Калинка е як шамар върху вече нашамареното лице на България.

Министър Найденов каза, че Калина Илиева е назначена във фонда, защото представила блестяща автобиография, имала и много добри референции. „Дълбоко в себе си се надявах, че е станала някаква досадна грешка” - каза земеделският министър.

Всеки мошеник може да представи блестяща автобиография. Искат се две неща – компютър и богато въображение. Впрочем е важно на такива постове да се слагат хора с биография, а не с автобиография.

Никак не ми се иска да цитирам престъпника Сталин, но той казваше, че кадрите решават всичко. Е, нека министрите да четат и Сталин, ако това ще ги мотивира за по-качествен подбор...

Няма коментари: