вторник, 5 април 2011 г.

Кой ще отреже всички пипала на Държавна сигурност?

Аз не знам дали Държавна сигурност има и в наши дни дълги пипала... Знам само, че ГЕРБ управлява от почти 2 години и едва сега смогна да отзове ченгетата-дипломати. Ама не ги отзовава, както се полага, а праща „заповеди за служебно пътуване до София”.

Из новините на Дарик радио:


„13 от българските посланици, уличени като агенти на бившата Държавна сигурност, ще бъдат върнати в България до 1 май, научи Дарик.

Дипломатите няма да бъдат отзовавани официално, но са получили заповеди за служебно пътуване до София. Става дума за българските представители в Сараево, Атина, Букурещ, Тбилиси, Белград, Пекин, Стокхолм, Минск, Вилнюс, Берлин, Скопие и в постоянните представителства на България в ЮНЕСКО - в Париж, и в ООН - в Ню Йорк.”

Господа журналисти, напишете им имената, не така анонимно... Посланици са все пак! Не говорите за готвачите на посолствата...

Моля ви, гледайте да си ги върнете в София за Първи май, да хапнат агнешко тук по случай празника.

Аз, като напиша точката в края на това изречение, ще ида да си измия ръцете със сапун, че ми писна от нечистоплътност в политиката.

-- П.П.Впрочем Борисов правилно отбеляза преди време, че назначенията на тези ченгета са по решение на Станишев, Първанов и Доган. Назначаването на посланици е едно от малкото президентски правомощия според Конституцията.

Няма коментари: