събота, 1 август 2009 г.

Частник не е мръсна дума

Президентът Първанов изказа несъгласие с идеята за частна собственост върху една бъдеща ядрена централа.

Първанов: „Не приемам това, което прозвуча в пространството – за спиране на големите проекти, защото стрували много пари, и да се дадат на частници.”

И още от Първанов: „Ако искаме да имаме енергийна сигурност, държавата трябва да поеме това, а не да я оставя в ръцете на частници.”

Не виждам никаква връзка между формата на собственост и енергийната сигурност. В Съединените щати има 104 работещи ядрени реактора и те всичките са частна собственост. Това не е нарушило по никакъв начин сигурността на доставките (security of supply).

Представяш ли си какво би станало, ако Барак Обама направи такова изказване? Медиите ще го сдъвчат и ще го изплюят.

4 коментара:

Ivaylo каза...

И аз съм възмутен; реагирах по същия начин като го чух. Трябва да има механизми за отвод на президента - примерно 2/3 мнозинство на референду,.

Таньо каза...

Ами той Първанов говори глупост след глупост от години вече. Изобщо Първанов е един от най-глупавите, ненужни и вредни хора в България.

Димитър Лъжов каза...

Имам уважение към институцията на президента. Може да не съм съгласен с това-онова, ама чак пък отвод-)

Ivaylo каза...

Е, аз чисто профилактично говоря. И аз не обиждам институцията; но защо да няма възможност за наказване несправянето с работа (ако някой не се справи). Е, Таньо, да, ама ние сме си го избрали, нали...