понеделник, 28 септември 2009 г.

Здравните услуги

Сега излиза новината, че в ЕС нашата страна се нарежда на последно място по качество на здравните услуги. То пък по кой ли показател сме на първо място, та да се учудвам за ниската оценка сега.

Неотдавна например излезе една статистика, според която 10 процента от всички българи никога не си мият зъбите. Впрочем смятам, че реалният процент е по-висок. Струва ми се освен това, че около 30 процента от българите не се къпят всеки ден, не ползват дезодорант и не си сменяват ризата... Не искам никаква статистика – стига ми да се повозя в градския транспорт.

1 коментар:

Zoya Marincheva каза...

Дано само да не въведат американската система на здравеопазване, защото тогава ще е кръстоска от най-лошите практики в света. Все повече чувам при коментари на амер. система чувам да се говори за липсата на солидарност в амр. общество поради криворазбрана индивидуалност и винаги се сещам и за българското - колко много всъщност си приличаме с американците. ако България имаше добра съдебна система, по-добро възпитание и повече благотворителност, смелост и независим дух, щяхме да сме като близнаци.