неделя, 17 юли 2016 г.

БНТ – отличен в час по мълчание!

 

Нали не се съмнявате, че БНТ е преди всичко Държавна и много малко Обществена? Ако сте имали илюзии относно превеса на второто, помислете пак.
Днес, 17 юли, БНТ ненадейно отмени прожекцията на Операция Валкирия”.  Филмът разказва за подвига на Клаус фон Щауфенберг – офицерът, направил смел, но неуспешен опит да свали Хитлер от власт през 1944 г.

Наместо шедьовъра на Брайън Сингер от 2008 г. БНТ ни показва филма „Гражданско дело” с Джон Траволта. (Няма нужда от обяснения! Сещайте се!) 

Днес БНТ се намира на нивото от 1997 г., когато Райдовски се обаждаше да нареди новините... 

Ако мислите, че внезапната смяна е случайна, помислете пак. Изминали са само два дни от неуспешния опит за преврат срещу Ердоган. БНТ е получила указания да внимава в картинката. (Или ги тресе яка автоцензура.) В такива дни отново се появява силата на Езоповия език – не се иска висок интелект да направиш паралел между един неуспешен опит за преврат с друг подобен. Страх лозе пази!

БНТ за пореден път получи отличен в час по мълчание! Браво на БНТ и на цялото и ръководство!

1 коментар:

Анонимен каза...

Много е тъжно това... Аз също го забелязах и също ми прави впечатление, че почти не се дискутира, като въпрос. И все пак, трябва да отчетем ролята на националната телевизия като отразител на националните интереси, а те не включват вбесяването на развихрили се държавни глави от съседни страни със свръх-мощни армии, точно когато срещу тях се е готвил (импровизиран или не, само времето ще покаже) военен преврат... Така че съм склонен да проявя известно разбиране... Въпреки всичко, изводът е, че автоцензурата се ражда единствено от страха, а страхът не води до нищо добро...