четвъртък, 1 март 2018 г.

БезпокойствоДнес едно нещо ми направи силно впечатление: Гинка Върбакова, която вероятно ще купи ЧЕЗ, излезе с тревожен, неспокоен поглед след едночасова среща с премиер-министъра. Кратък брифинг. До нея, сякаш ескорт от охранителна полиция – министрите Горанов и Дончев. Тя – с ръце отзад, на кръста, все едно участва в училищен рецитал.
Порази ме нейният неспокоен поглед.
Гинка Върбакова отиде сама на срещата при Борисов. Груба грешка от всяка гледна точка. Ако можех да й дам един безплатен пи-ар съвет: На чужда територия не отиваш сам. Отиваш с двама адвокати, най-добрите, които можеш да си позволиш. Казвам с двама адвокати, за да има свидетели на всичко казано. Ако не – този, който желае срещата най-силно, да дойде на твоя територия.
В Народното събрание г-жа Върбакова заведе и хора от своя екип. Там излъчваше повече увереност.
Но да се върна на неспокойния поглед. Тази дама не прилича на корпоративна кучка, а, вярвайте ми, през живота си съм виждал много корпоративни кучки. Една корпоративна кучка би имала съответния поглед дори след среща с Борисов. А Върбакова има излъчването на детска учителка. Жал ми стана, като видях как гледа, обградена от Дончев и Горанов. (Все едно им е рекъл: „Хайде, извеждайте я тази!”) Аз не съм сигурен каква част от всички нейни изявления са верни, но силно се съмнявам да има активи за 100 млн. лева във всички свои фирми.
Върбакова има нужда от много силна пи-ар подкрепа, каквато засега няма. Това е повече от странно на фона на сделка за 600 млн. лева.

1 коментар:

Анонимен каза...

Детска учителка? Е-е-е, много си я извисил! На мен ми прилича по-скоро на миячка на чинии в някой селски патронаж или на доячка на кози! То за всички стана ясно, че тази е подставено лице, ама можеше да се постараят повече и да изберат някоя с по-подходяща визия и облекло! Или е със скромна жилетчица, като че ли е излязла за малко да нагледа стоката, или е с неадекватна вечерна бална рокля!