четвъртък, 18 март 2021 г.

Животът се замразява до второ нареждане

 

Новият локдаун – това новина ли е наистина? Не го ли очакваме от средата на февруари, когато вървеше с пълна сила подгряването на ситуацията. Истерични гласове от екрана: Идва третата вълна, идва третата вълна! По-жестока от предишните две.

Така по много тъп начин се слага край на тази предизборна ситуация на вяла, повърхностна, имитационна предизборна кампания, в която няма истински личности, камо ли конкурентност на идеи. Може ли да изчезне онова, което и без друго го няма? Ще ви липсва ли тази „кампания“? Тя няма да липсва дори на ония, които са уж призвани да я провеждат...

Много е важно да си водите бележки отрано. От днес. Записвайте си коя социологическа агенция какви проценти дава тези дни. Как реди победителите... След това си запишете цифрите и партиите след седмица. И накрая – вижте какво се е случило де факто на 4 април. Разминаването на резултата с прогнозите ще ви шашардиса, а някои агенции ще трябва да връщат пари. Можеш да излъжеш с 1-2 процента, но с 8-9 не можеш.

И най-тъпото е, че ще отворят прозорец от пет дни, колкото да идете до урните, а от 8-9 април ограниченията ще бъдат подновени.

Носете си маските, боцнете си игла, ако се доредите до такава, първа, втора, каквато има, мърдайте сивите клетки поне 2-3 часа на ден и непременно идете на 4 април до урната! Не забравяйте, че като страничен ефект от ваксината ще забележите и повишено желание да гласувате. Повече от миналия път.

Няма коментари: