вторник, 23 юни 2009 г.

Телевизор марка „Оганьок”

Мога да придобия представа за нивото на бедността в страната по много начини. Един от тези начини е да следя сайта на Националния статистически институт. Друг начин, който е много достоверен, е да чета бюлетина на МВР.

„След взломяване на входна врата от апартамент във Враца за периода от четвъртък до събота са откраднати велосипед, две електрически дрелки и дървени инструменти.”

„От 21.00 часа в петък до 13.00 часа в събота от наследствена къща в Девене след влизане с взлом са отнети две дървени врати и един топор.”

„Непълнолетните врачани Н.М. и Б.М. са задържани за 24 часа в полицията във Враца като извършители на кражбата в събота на черно-бял телевизор марка „Оганьок” и четири риболовни въдици...”

„20-годишният И.Т. откраднал 30 циментови кола от лозе в землището на село Лесура.”

Не искам да правя никакви обобщения, разсъждения или да заклеймявам някого. Просто виж какво крадат хората и си направи сметка за „жизнения стандарт”.

2 коментара:

Alex Simov каза...

Журналистът в теб, Митко, никак не загубил аналитична сила. Супер!

Апостол Апостолов каза...

Апартаментът във Враца струва около 100 000 евро, вилата сигурно още толкова и т. н.

Стига с тая фалшива песничка драги- вече 20 години слушам тази тъпотия и ми се повръща от нея.

Обиколих целия свят и не открих НИКЪДЕ толкова заможни хора като българите. Отърсете се най- сетне от мозъчната клизма, която ви правят, и проумейне истината. Нито един народ не е толкова заможен като българите. На всичко отгоре България е и най- евтината страна в Европа. В България се живее най- леко и най- добре.