понеделник, 17 юни 2013 г.

Дали сме в Третия свят?

Посланикът на Великобритания у нас не взе категорична позиция по избора на Пеевски, защото подобно изказване ще се тълкува като намеса във вътрешните работи. Днес обаче консулският отдел на посолството е допълнил указанията към поданиците на кралицата, на които се налага да пристигнат у нас... Текстът наподобява онези, които пишат консулите в Пакистан и Афганистан. Личи ли по нещо, че става дума за страна от ЕС?

Внезапно обявени протести продължават в големите градове на България, най-големите тълпи са в София. Протестите са мирни, но привличат вниманието на екстремистки групи, така че има малък риск от насилие. Избягвайте големи събирания на публични места, следете съобщенията от местните медии и указанията на местните власти.
Налице е съществена заплаха от тероризъм. Вижте раздел „Тероризъм”.
Внимавайте за джебчии в градските центрове и в туристическите курорти, особено в претъпкани места като автобуси, влакове и оживени улици. Дръжте ценностите си в сейф на хотела, ако е възможно. Вижте раздел „Престъпност”.
Пазете се от проститутки около Бургас и Слънчев бряг. Вижте раздел „Престъпност”.
--
От тоя кратък, уж невинен текст, разбираме как ни възприема Западът.
Я да се вгледаме в изречението за тероризма... Дали им е все едно на британците кой ще оглави ДАНС?

Такива ми ти работи, драги ми Смехурко. Така ни вижда посланикът на Нейно Величество, така изглеждаме в очите на любимите евро-атлантически партньори.

Няма коментари: