петък, 28 юни 2013 г.

Член първи от новата Конституция

Вражески радиостанции предадоха, че политици от парламентарни и извънпарламентарни партии са започнали консултации за текстовете на нова българска Конституция. Повече от 60 души са заседавали вчера след 24 часа в зала 27 на НДК - шумоизолирана, тайна подземна зала, проектирана като противоатомно убежище.

Дебатите преминаха в дух на умерена толерантност, предложени бяха различни подходи при формулирането на член първи от основния закон.
С. Станишев: Ние виждаме член първи така: България е социална република на хората от селото и града.
И. Фидосова: То се видя колко социална беше тройната коалиция... Нищо не означава това „социална”, само искатe да приспите протестиращите. То и в сегашната Конституция има „социална”, па на практика нищо такова. Ние настояваме за следния текст: България е европейска държава, в която до всяко населено място стига магистрала.
Л. Местан: Предвид ситуацията на площада предлагаме да се добави, че България е европейска, социална република на хората от селото и града, в която цари етнически мир, а тютюнът се изкупува на преференциални цени.
М. Манолова: Г-н Местан, абе много дълъг стана вашият член.
М. Кунева: В духа на европейската толерантност аз ви изслушах, колеги. Дотук не чух нито едно европейско предложение. Тоя тютюн съвсем ориенталски ми идва. Моля да се допише, че България е европейска държава на гражданите, която работи по европейски правила, за да се случват европейските политики. Нашият дебат днес трябва да е релевантен на очакванията на Брюксел.
Йоло Денев: Това нищо не означава. Предлагам да се запише изцяло нов член първи, а именно: България е държава с вярата на Тангра, която пази величавото си минало! Само така бог Тангра ще ни пази и води напред!
Л. Местан: Може ли да не споменаваме богове в член първи?
К. Каракачанов: Колеги, ние сме диалогични... Ако искате, да оставим и социална, и европейска. Но задължително да добавим, че реалните граници Република България са на три морета.
В. Сидеров: Стига популизъм. Кви три морета?! Българинът няма пари на едно море да иде, камо ли на три. Тук има представители на чуждестранните колонизатори, които са платени агенти на Сорос, масоните и световното правителство. Няма да участваме в този така наречен дебат, ако не се изпълнят нашите искания. Вие разграбихте страната... И вие отляво също! Аз съм вашият кошмар. Предлагаме член първи да гласи: България е държава на българите, в която колонизаторите ги бесим по стълбовете!

В този момент вражеските радиостанции бяха успешно заглушени и не успяхме да чуем докрай дебатите за нова българска Конституция. Очакваме нашата къртица да изнесе цялата стенограма. 

Няма коментари: