четвъртък, 11 юли 2013 г.

Скептични бележки по платформата на БезухановаВидяхте ли колко внимание отделят медиите на факта, че Саша Безуханова си направи сайт? Дали ще го нарече платформа, сайт или форум - нейна си работа, но щом тя не го определя като партия или движение, журналистите също не го наричат така.

Много шум за един сайт. Безуханова дори не говори за „политически проект”, както е модно днес, а просто за „платформа”. Дали има илюзии, че ще увлече хиляди симпатизанти (на какво?), та в един момент да обяви създаването на движение?

Безуханова изреди няколко ценности, които са в основата на нейния проект: свобода, справедливост, откритост, прозрачност и принос. Половината са преписани от Великата френска революция, другите са вероятно плод на брейнсторминг.

Скептичен съм към онлайн проект, който може (уж) да прерасне в политическа партия. Създаването на „платформа” за дискусии не е особен принос към демокрацията у нас, защото онлайн дебат тече постоянно във всеки форум на всяка електронна медия. Разбира се, и във Фейсбук. Да, Безуханова е популярна, показваха ни я до втръсване по кориците на всички списания за мениджмънт у нас през последните 20 години, но само популярност не стига.

2 коментара:

Иван каза...

Не бих казал че Безуханова е популярна; по-скоро тя олицетворява един популярен образ -на бившия комсомолски секретар, плуващ успешно в капиталистически води. Досущ като президента и много други.

За един обикновен човек като мен популярността й се изчерпва с 10-ината хиляди евро, дадени за абитуриентската рокля на дъщеря й в Софийската немска гимназия.

Била направила ХП България това, което е? Толкова, колкото Бойко построи сам магистралите!

Анонимен каза...

Да не говорим, че точно Безуханова е виновна за голяма част от корупцията по висшите етажи на властта през последните 20 години...