събота, 12 юли 2014 г.

Държавата се тресе, майНай-приятно за четене тази сутрин беше заглавието на „Стандарт”: „205 млн. в чували за Василев”. До заглавието – снимка на банкера с байганьовски мустаци.

Никога не си купувам повече от два вестника в събота, ама днес не е ден като ден – взех цели четири. „Преса”, „Стандарт”, „Сега” и за десерт – „Уикенд”.

Разбира се, нямам време да чета всички интересни неща. Докато четох толкоз вестници, изпих три кафета. Заинтригува ме текстът, озаглавен „Осъдиха мъж, изял костенурка” (от глад!), заинтригува ме и заглавието „Сексскандал тресе Аржентина”. Е, колко пък да ги тресе този сексскандал, те в Латинска Америка все от секс се тресат...  Не може тяхното тресене да се сравнява с нашето тресене, бъдете сигурни.
Понеже всичко се изговори и се изписа, аз си задавам само няколко въпроса:

1.    Наистина ли Василев ще се върне „до дни” в България, за да дава обяснения? А дали ще влезе през ВИП входа на държавата? Ако парите са изнесени през ВИП изхода, логично е Василев да се върне през ВИП входа.
2.    Кой може да ме убеди, че 205 млн. лева могат да се изтеглят ей така, без никой от ДАНС да разбере? Като тегля 200 лева от банкомата, отпред ме снима една малка камера... Знаят, че Митко си тегли 200-те лева.
3.    Ако ДАНС са проспали изнасяното на парите, възможно ли е силното междуфирмено разузнаване в банковия сектор да не е засекло случката? Май не.
4.    Защо Искров се държи като страничен наблюдател? Не му се плаща да бъде страничен наблюдател. Впрочем... за какво му се плаща?
5.    Защо да не национализираме всички банки превантивно, че както е тръгнало...

Това, последното, е риторичен въпрос, май.

Няма коментари: