сряда, 19 септември 2007 г.

Пропагандата през 21 век





Пропагандата в наши дни малко се отличава от пропагандата през 20 век. Вероятно малко се отличава и от пропагандата през 15 век.

Докато си ровя в интернет-търсачките, намирам какви ли не картинки. Картинки, които ме карат да осмислям похватите на пропагандата. Аз не харесвам Джордж Буш-младши, но някак ме подразниха тенденциозните и злобни фотомонтажи… Има нещо неетично в основата на самото действие: някой търси начин да представи в неблагоприятна светлина една личност поради лична неприязън. На помощ идват триковете на пропагандата. Разбира се, коефициентът на интелигентност на Буш не е много висок и той не успява да скрие това по никакъв начин. Картинката с обърнатата наопаки детска книжка не е монтаж. Трябва да му простим на Джордж, рядко му се случва да държи книжки…

1 коментар:

Alex Simov каза...

Защо се дразниш, Митко, не мога да схвана. Пропагандата е част от нашия живот и винаги ще бъде така. Джордж Тексаски излъга цял един народ (най-мощният на земята)и ги заби за неопределено време в иракските пясъци. Защо да не се гаврят с него?

Партията на Буш, отази със слончето, републиканската де, е не по-малко пропагандаторска. Само виж как се отнасят с подкрепящите правото на аборт или всички, които не мислят, че Роналд Рейгън е най-великия президент на САЩ.