понеделник, 11 април 2011 г.

Вътрешните емоции на Уорлик

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева също изрази несъгласие, че у нас имало две съдебни системи. Изказването на посланик Уорлик било непремерено.

"Като български държавник и политик намирам за не твърде премерено такова изказване. Най-вероятно то е под натиска на някаква вътрешна емоция", казала Цачева и добавила, че в България няма две правораздавателни системи. "Много сме напреднали, много е направено по отношение на глава правосъдие. Разбира се, още има какво да се желае по отношение на бързината на процеса, ефективността.”

1. Не мисля, че САЩ пращат посланици, които се ръководят от емоции. Диригентът на филхармонията на Чикаго може да се ръководи от емоции, но не и един посланик.
2. Смятам, че зад всяко изказване по вътрешните дела в България стои обилна кореспонденция с Вашингтон, включително с държавния секретар Хилари Клинтън.
3. Уикилийкс може скоро да ни покаже точно какво мисли Уорлик за България извън протоколните изисквания за учтив изказ.
4. Българските граждани не следят дали има или няма напредък по някакви глави, за които те не знаят твърде много, а и не им трябва да знаят. Българските граждани или имат, или нямат усещане за справедлив процес. Точка.
5. Прочее, какво можем да очакваме от правосъдна система, администрирана от Красьо Черничкия.

1 коментар:

Явор каза...

Абе тя нашата правосъдна система наистина е много зле, ама и Уорлик взе да ми поомръзва. Не помня друг америкаски или какъв да е (ако ще и руски) посланик да се е месил толкова често във вътрешнополитическия ни живот. Все изцепва по нещо. Не минава и месец без да влезе в пререкания с някой. Наистина, повечето му послания са в посоката, в която мисля и аз. Ама не му подхождат...